Jefsen-Riis-Windfeld-Riddell

Hallo.
Så er der jazzfestival i Århus igen.
Her er endnu en konstellation, som ikke spiller i søvne.
Tværtimod er vi spilvågne og nærværende under hele koncerten, klar til at drille hinanden og skabe troværdig musik, frisk fra disken.

Jens Jefsen Kvartet – Århus Jazzfestival 2019
Jefsen-Riis-Windfeld-Riddell
20 juli 2019 kl 19:00 Koncert i A-huset, Godsbanen Århus
Jens Jefsen – bas, Jesper Riis – trp, Kathrine Windfeld – piano, John Riddell – tr


Jesper Riis.
En meget anerkendt trompetist og arrangør i DK.
Jesper kan det hele: Jazz, Bebop, Pop, Rock, Latin, Swing, Blues, Experimentalmusik, Contemporary Jazz og også noget Electronica for Big Band. Han har skrevet arrangementer til DRBB, Aarhus Jazzorchestra, Aalborg Symfoniorkester, The Orchestra, Slesvigske Fodregiment. Han kan sine standards og er tilmed en rigtig fin medspiller og solist i lillegruppe-format. – Kommer ligesom Jefsen fra Vejle.

Kathrine Windfeld
Det skorter ikke på rosende omtaler af Kathrine Windfeld og hendes Big Band.
Kathrine indtager Danmark og Europa med sine unge musikere og de velskrevede og nytænkende arrangementer. – Men hvad kan hun ellers? Jo Kathrine er en glimrende pianist, som længe har været i fuld gang med at researche jazzhistorien. Hun er en yderst kompetent medspiller i små jazzcombos. Ved Summer Session på Vallekilde Højskole 2017 havde jeg fornøjelsen at ryge ind i en jamsession med Kathrine. Det var så rigtigt og sjovt, at jeg vidste, jeg skulle spille med hende igen. – Glæder mig.

John Riddell
Jefsen’s lokale yndlingstrommeslager.
I en alder af nu 24 år har han allerede sat sine spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han har arbejdet med Aarhus Jazz Orchestra, Danmarks Radios Underholdningsorkester, Palle Mikkelborg, Mads Mathias og mange flere. Har studeret på det Jyske Musikkonservatorium, hvor han opnåede et kendetegnende og præcist trommespil, særligt indenfor big band-genren. Han leder og dirigerer Jysk Talent Big Band, som er talentudviklings-base for unge jazzmusikere i Aarhus og omegn, og er samtidig aktiv som arrangør og kapelmester. Også en meget fin lillegruppe-trommeslager med højt niveau og stort potentiale.

Jens Jefsen
Hører til blandt eliten af danske jazzbassister, anerkendt for sit lyriske og lydhøre spil, som er bredt funderet i en personlig stil. – Jefsen har i 70erne haft mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske jazzmusikere som f.eks. Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Roy Eldridge, Art Farmer, Clark Terry, Zoot Zims og Al Cohn mfl. – Spillede desuden med Erik Grip, Anne Linnet og mange af vore hjemlige solister. Jefsen var bassist i grupperne Tears, Det Beskidte Dusin, Kamæleon, Tøbrud, Atilla Engin Group, Fusijama, Istanbul Express, Valdemar Rasmussen Trio, samt i Klüvers Big Band fra 1991 til 2004. Siden 1980 fast bassist med Povl Dissing & Benny Andersen indtil sidstnævntes død i 2018.Jefsen-Bærentzen-Riddell


En jazztrio med bassisten Jens Jefsen, pianisten Mads Bærentzen og trommeslageren John Riddell. Trioen har spillet meget sammen i forskellige situationer. Spiller i jazz-mæssig forstand lidt af hvert og tilrettelægger altid koncertens program efter, hvilket publikum-segment der er tilstede. Lige fra ren bebob til evergreens, følsomme ballader eller danske sange i jazzfortolkninger – Såvel som originale kompositioner fra både Jefsen og Bærentzen.


Jens Jefsen er beskrevet på andre sider af denne hjemmeside.
….. læs videre om Jens Jefsen HER. (åbner i samme vindue)

Mads Bærentzen er en velrenommeret pianist, som har spillet i rigtig mange år med Klüvers Big Band, der senere blev til Aarhus Jazz Orchestra. Har også i de senere år været den amerikanske sanger Kurt Elling’s foretrukne pianist, når der skulle optrædes rundt omkring i Europa. Mads, der også har udgivet adskillige CDer i eget navn, har kæmpestor rutine som jazzpianist og evner på forbavsende kort tid at tilegne sig nyt stof.

John Riddell er en af de senere års positive overraskelser i det århusianske jazzliv, ikke mindst for Jens Jefsen. Han spiller glimrende big band – trommespil, men er også en meget fin og lyttende medspiller i små jazzgrupper, hvor musikformen ofte kan være mere løs og åben. John har teknikken i orden og kaster sig frygtløs og gerne ud i komplicerede ting, som han altid klarer sig ud af på musikalsk vis.

Download af billede i stor størrelse HER (åbner i nyt vindue)

Jefsen-Riis-Steen-Riddell

Ny kvartet til vinterjazz 2019 Århus
Koncert for Jazz & Venner-Aarhus v/ Peter Clausen.
Tidspunktet: 22 februar 2019 kl 21:30.
Scene: Godsbanen, A-Huset

Jefsen-Riis-Steen-Riddell
Jesper Riis trp,
Uffe Steen guit,
Jens Jefsen bas
John Riddell tr

Vi spiller originaler af undertegnede samt standards. Stilen er kontemporær jazz.

Det er altid spændende at finde på nye konstellationer, og der er ingen fare for, at vi falder i søvn.

Alle tre medspillere er skønne jazz-personligheder, der kun arbejder i musikkens tjeneste og af ren nysgerrighed helt sikkert vil byde ind med mange friske udsagn.

VH Jens Jefsen

Her et videoklip fra godsbanen Århus 22 feb 2019

Udgivet i nyt

Music Between Jobs

Mit næste CD projekt 2019 / 20. 

Arbejdstitel: ‘MUSIC BETWEEN JOBS’

Når jeg ikke er ude at spille, arbejder jeg bl.a. på mit næste album, som har ovennævnte arbejdstitel. Her jazzificerer jeg eget materiale og gamle velkendte popsange og evergreens. Jeg gi’r mig god tid, synes at pauser er dejlige. Det er i pausen og de små ferier, at nye ideer bliver til. Er der noget, der driller, lukker jeg computeren og venter til næste ledige stund med at gå videre. Det er en god arbejdsmetode.

Nye indspilningsteknikker har jeg også fundet. Jeg indspiller hovedparten selv og det er stadig min kontrabas, der er i centrum, men som noget nyt har jeg lavet samplinger af både min Pöllman og min Rubner-bas. Jeg bruger samplingerne til at lave rytmiske harmoniteksturer med. Jeg er en elendig pianist, derfor må jeg redegøre for harmonierne på min egen måde. Melodiske linjer, improvisationer og grundbasser bliver stadig indspillet helt rigtigt som i ‘gamle dage’. Desuden medvirker mit stueklaver med indfadede akkord-efterklange. Det lyder ret fedt og specielt, lidt som en blød harmonika.

Jeg har desuden inviteret andre musikere ind for at kunne give projektet den portion charme, som en hel times bas på bas næppe ville kunne byde på alene. Jeg er i samarbejde med guitaristen Uffe Steen, violinisten Lasse Høj Jacobsen, trommeslageren Morten Lund og den i New York bosiddende saxofonist Stephan Kammerer (min gran-nevø) om at levere spor til mit projekt. Og min søn Oskar har også lige lavet lidt kor.

Jeg har ikke glemt joken: ‘Hvornår snakker folk? – Når der er bassolo.’
Om ægteskabspsykologen, der hyrede en bassist til at komme i konsultationen og spille solo. Med det resultat, at ægteparret, der var gået i stå og var til rådgivning, begyndte at snakke til hinanden efter 20 års tavshed.
Husk det, bassister!

Jeg glæder mig til en dag at få det ud.
I hvilken form ja? Er der nogen der har en CD-spiller i dag?
Men vinyl? Det stoppede vi jo med i slutningen af 80erne, og nu er vinyl kommet tilbage.
Vi får se, hvad det bliver. – I hvert fald streaming, så kommer de unge mennesker nok med på en lytter
VH Jens Jefsen

Jefsen / Løvdal Quartet

Jens Jefsen, bas – Jesper Løvdal, sax – Martin Schack, piano – John Riddell, trommer

Spiller ved Århus Jazzfestival fredag 20. juli kl
Stedet er B-Huset, Godsbanen Århus.

Jens Jefsen har samlet dette band til en koncert under Århus Jazzfestival 2018.Gruppen vil spille lyriske og energiske kompositioner af Jefsen krydret med en buket jazz-standards og på denne måde give et melodisk bidrag til det store opbud af bands og solister under festivalen.

 

Jens Jefsen er jazz-bassist, bosiddende i Århus siden 1969.
Anerkendt for lyrisk og lydhørt spil, der altid tager udgangspunkt i øjeblikkets musik. Stævneveteran på Vallekilde Højskole. – Klassiske studier fra 1969 til 1973
Tidligere timelærer på DJMs Rytmiske afdeling.
Har spillet med et hav af amerikanske solister op gennem 70-og 80erne.
Har været aktiv i mange trendsættende danske grupper.
Modtog 1998 en pris fra Kunstfonden for sit soloalbum ”Kiss My Jazz”.
Spiller med på mange LP-og CDer og har selv udgivet 9 solo-albums

Jesper Løvdal er tenorsaxofonist og komponist. Han spiller også C-melody-, sopran-, alt- og baritonsaxofon, tværfløjte, klarinet samt alt- og basklarinet.
Jesper Løvdal afsluttede sine studier på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2001 med Musikerdiplom. Han er desuden bachelor i Musikvidenskab og Humanistisk Informatik fra Københavns Universitet (1993), og studerede på The New School of Jazz and Contemporary Music i New York 1993-94. På Brandbjerg og senere Vallekilde Jazzstævner mødte Jesper Løvdal en række jazzmusikere – fx Bob Rockwell, Tomas Franck, Kenny Werner og Jukkis Outilla – der åbnede hans øjne for nye musikalske veje.
Vandt 1. prisen i Gexto, Spanien 1998 med eget band, Out to Lunch
Vandt 1. prisen for bedste arrangement af en komposition i Eurocontest 1998
Modtog Frederiksborg Amts Kulturpris 2002

Martin Schack er en velrenommeret dansk pianist med jazzen som sit speciale og dansk musik som sit speciale i jazzen. Har et nuanceret touch og en veludviklet harmonisk sans.
Modtog i 2000 komponisten Jacob Gades Legat som den første rytmiske musiker.
“Årets jazzstjerne” af jazzstjerner.dk i 2011
Martin Schack har været musiklærer i Lemvig, Esbjerg, Ansager Skole, Rytmisk Højskole Toftlund, Vestjysk Musikkonservatorium,
Aktiviteter som instruktør, komponist, arrangør og dirigent mange steder i DK.
Primus motor for Ribe Jazzfestival.
Har udgivet mange CDer, senest ”Dust Shines” i samarbejde med bassisten Jens Jefsen
Spiller med top-jazzmusikere over hele landet og internationalt

John Riddell er en 23-årig trommeslager, som allerede har sat sine spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han har arbejdet med Aarhus Jazz Orchestra, Danmarks Radios Underholdningsorkester, Palle Mikkelborg, Mads Mathias, Julian Argüelles og mange flere. Har studeret på det Jyske Musikkonservatorium, hvor han specialiserede sig i big band musik og opnåede et kendetegnende og præcist trommespil. Han leder og dirigerer Jysk Talent Big Band, som er en talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Aarhus og omegn, og er samtidig aktiv som arrangør og kapelmester.