FAVELA

Print Friendly, PDF & Email

 

Favela_2016.crop.sma

 

 

 

 

 

 


Favela: portugisisk for “barakby” eller forstad.

Gruppen startede for nogle år siden som en velspillende trio. Den råswingende saxfonist Michael Bladt sammen med to fremragende musikere: guitarist Jens Christian Kwella og bassist Jens Jefsen, begge særdelses kendte for deres aktiviteter i Århus miljøet og rundt om i landet. Det er jazzen, der er centrum for de tre legekammerater, men her kan også tages afstikkere til andre stilarter, så jazzen bliver et bredere begreb. Dertil kommer nu den rutinerede og velspillende trommeslager John Riddell, som fornylig (2015) blev fjerde mand i gruppen. Repertoiret er nu drejet mere over i den latinamerikanske afdeling.

MICHAEL BLADT
‘Teknisk og charmerende’ var overskriften på en anmeldelse i Jazz-nyt af et Bladt solo-album. Og det er lige hvad det er. I Århus er Michael Bladt en af den slags musikere, som andre musikere ser på med stor respekt. Det skyldes bl.a. pladsen i Klüvers Big Band (nu Aarhus Jazz Orchestra), hvor han ofte har demonstreret sine gode tekniske evner. Han er en saxofonist, der kan en masse. Til eksempel tenor-, alt-, sopran- og barytonsax, basklarinet, fløjte, alt-fløjte er de instrumenter han kommer omkring. Har i 2015 udgivet nyt soloalbum ”Next Step”. I konstellationen med Favela spiller Michael Bladt imidlertid mest tenorsax og tværfløjte.

JENS CHRISTIAN KWELLA
Guitarist med inspirationer fra Scofield / Metheny. o.a. – Har helt sin egen stil, som han er blevet rost for, og som han har dyrket gennem mange år. Jens Christian Kwella er uddannet fra RM i Århus med diplomeksamen i år 2000, og er i dag adjunkt i guitar og sammenspil på Det Jyske Musikkonservatorium.
Har udsendt adskillige cd’er i eget navn, senest i 2014 med Organic Picnic med Søren Bech (B3-org) John Nehen-Hansen (drm). Alle CDer har fået gode ord med på vejen, så som: “Nutidig akustisk jazz med integritet og stor musikalitet”, “opdateret neo-bop med mening og nerve, “en af de bredest funderede danske jazzguitarister”.
J.C. Kwella har stor koncert-erfaring og spiller mange koncerter i ind- og udland.

JOHN RIDDELL
Er en 21-årig trommeslager, som allerede har sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han har arbejdet med Aarhus Jazz Orchestra, Danmarks Underholdningsorkester, Palle Mikkelborg, Mads Mathias, Julian Argüelles og mange flere. Til daglig studerer han på det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har specialiseret sig i big band musik og har opnået et kendetegnende og præcist trommespil. Han leder og dirigerer Jysk Talent Big Band, som er en talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Aarhus og omegn, og er samtidig aktiv som arrangør og kapelmester.

JENS JEFSEN
Jefsen har i 70erne haft uendeligt mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske jazzmusikere som f.eks. Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Roy Eldridge, for blot at nævne nogle ganske få. Har været fast bassist i Klüvers Big Band i perioden 1992-2004. Er i dag aktiv musiker med Povl Dissing/Benny Andersen, Jens Jefsen Trio. Som lejlighedsvis stand-in i Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band) og med nye konstellationer, som fx Helene Bak Band, her med nye og helt unge musikere. Jefsen, som har mere end 50 års kontrabas-erfaring, har udgivet 8 solo-albums, som alle har placeret ham i en ganske særlig kategori af melodiske bassister. Desuden er der udgivet CDer med Jefsen’s samarbejde med guitaristen Uffe Steen, og ligeledes med gruppen Tøbrud.

Hent et andet og større billede HER