Bejazzled

Print Friendly, PDF & Email

(Stunt Records STUCD 02022) 2002unionjack-msm
Medvirkende:
Jens Jefsen: bas
Uffe Steen: guitar
Alex Riel: trommer
Jonas Johansen: trommer
Dave Wilczewski: saxofon

Midtjyllands Avis
“Det er sjældent man møder en jazz-cd, der går så rent ind som denne, hvor man indfanges lige fra første “rille” af den blanding af tilbagelænethed og energi, der præger de 13 kompositioner.”

Jazz Special
“Positiv og velspillet musik på en glimrende cd!! “

Information
“Bejazzled rummer en række velspillede numre i legesyg ånd. Interaktionen er telepatisk og forfriskende dristig.”

Berlingske Tidende
“Den amerikanske sopran- og tenorsaxofonist Dave Wilczewski, der er gæst på flere numre, falder smukt ind i det rummelige univers, hvor Jefsen og Steen har lagt pen til en række glimrende – både karske, lyriske og altid befordrende – temaer.”

Gaffa
Jens Jefsen er en af Danmarks mest fremragende jazz-bassister. Man hører bare ikke så meget om ham – dels fordi han bor i Århus (dvs. udenfor de store mediers rækkevidde), dels fordi han er en tilbageholdende mand. Han er særdeles anvendt som sideman, men optræder sjældent som solist. Bejazzled er f.eks. kun det femte studie-album med hans trio, som udover bassisten består af Uffe Steen på guitar og Alex Riel på trommer. På dette album er trioen dog behageligt udvidet med den amerikanske saxofonist Dave Wilczewski. Ikke desto mindre er det meget lidt, man har hørt fra Jefsen, i særdeleshed hans kapacitet som komponist taget i betragtning. Men det er netop den, der bliver så smukt forløst på indspilningen her. Og som bliver så meget mere foruroligende takket være gæstemusikeren. Bejazzled er et virkelig godt album, som afslører en friskhed og dyb fortrolighed musikerne imellem. Og en fin fornemmelse for et komponere for bl.a. bassen. Bejazzled er et flot skridt videre.

Hør “SkinnyDipping”

 

Hent i iTunes

Kærlig pleje

Af Bent Blüdnikow, Berlingske
18. marts 2002, 00:45 – opdateret 26. februar 2003, 12:22

»Danmark har været som en mor for sine jazz-udøvere. Og hun får, hvad hun fortjener, nemlig en enorm familie af sunde musikere«.

Sådan udtrykker den amerikanske bassist Steve Swallow sig bl.a. i omslagsnoterne til det seneste udspil fra sin danske instrument-kollega, Jens Jefsen. Og mens man funderer over hans ord, kan man lytte til den musik, som amerikaneren giver mange og velfortjente roser med på vejen.

Jens Jefsen er jo en fremragende musiker. Den garvede jyde udtrykker sig med en varm tone og med en fornem sans for melodisk kontinuitet, og han sekunderes nok en gang af guitaristen Uffe Steen, mens Alex Riel og Jonas Johansen alternerer på trommestolen. Den amerikanske sopran- og tenorsaxofonist Dave Wilczewski, der er gæst på flere numre, falder smukt ind i det rummelige univers, hvor Jefsen og Steen har lagt pen til en række glimrende – både karske, lyriske og altid befordrende – temaer.

Jens Jefsen, Uffe Steen og Alex Riel, en lille familie af sunde musikere, der nu har holdt sammen i 15 år, afrunder perfekt og passende med den udødelige standard »Sweet And Lovely«.