Allan Mortensen & Jens Jefsen Trio

NY  CD  ” WITH YOU IN MIND “
OPTAGET  AUGUST  2016  SOUNDSCAPESTUDIOunionjack-vsm
RELEASE 12 MARTS 2017 – SALONEN, ØSTERBROGADE 222, 2100 KBH

BANDET:
Allan Mortensen vokal,
Anders Rose piano,
Jens Jefsen bas,
Søren Frost trommer.

GÆSTEMUSIKERE:
Veronica Mortensen vokal, Palle Mikkelborg trp-fluegelhorn,
Samuel Hejslet tenorsax.
Køb i Webshop

Aktuel LIVE- besætning :

Allan Mortensen – vokal
Jens Jefsen – bas
Anders Rose – piano
Søren Frost – trommer
Lejlighedsvist bliver Søren Frost afløst af Rasmus Lund  eller John Riddell

Hent billeder i stor størrelse med et klik:

 

 

 

 

 

Hør nogle udpluk her


EN SOULSANGER I EN JAZZTRIO —
Læs anmeldelse af Montmartre koncerten 27 feb 2014 HER
Læs som PDF       Download sceneplan

I 2013 genoptog Jens Jefsen og Allan Mortensen et gammelt samarbejde, som stammer helt tilbage fra omkring året 1970, hvor de begge medvirkede i saxofonisten Holger Laumann’s gruppe ”Tears”. – Nu var Jens Jefsen ude at spille med en jazztrio og spurgte Allan, om han ville være med til nogle koncerter. Allan svarede straks med et stort JA. Efter nogle år sammen i konceptet ”en soulsanger i en jazztrio” blev det tid for at gå i studiet og lave indspilninger.

Resultatet er CDen ”With You In Mind”, som blev udgivet i foråret 2017.
På CDen, hvis titel også er navnet på et frontcover-maleri af pianisten Carsten Dahl, medvirker Allans datter Veronica Mortensen som vokalist på flere sange, trompetisten Palle Mikkelborg lægger smagfulde toner på en enkelt sang og Samuel Hejslet’s veloplagte saxofon rå-swinger på to sange.

4 stjerner og mange fine ord fra Henrik Palle ved Politiken kan læses HER.

Allan Mortensen, som er opvokset i Århus, har været aktiv på den danske musik- og teaterscene i over 40 år. En af de mest markante danske soul-stemmer.

Var i overgagnen fra 60erne til 70erne frontfigur i Holger Laumanns soulgruppe “Tears”, hvor også bassisten Jens Jefsen medvirkede. I 1971 flyttede Allan Mortensen til København og blev sanger i rockgruppen “Rainbow Band”, som senere skiftede navn til “Midnight Sun”. I 1972 fik han sit store folkelige gennembrud som Judas i rockoperaen “Jesus Christ Superstar”.
Det førte til en masse hovedroller i musicals, til soloplader, shows, TV og radio . Allan Mortensen synger med lige stor fornøjelse  både “Musikalske venner”, “Voldsom volvo”, Händel’s “Messias”, “Swingtime igen”, R&B og soul…og jazz
Indenfor de sidste par år har man bl.a. kunnet høre ham med Ib Glindemanns Big Band, Peter Brems Big Band, Blues Brothers Souvenir-show, Ray Charles mindekoncert, Kresten Osgood, Allan Mortensen One-man-show, Lindenborg kro-show, på Ellens Cabaret og Klub Klondyke…
I 2018 har Allan fået et slags musical-come back i Heinrich Christensen’s nyopsætning af Erik Balling klassikeren “Midt Om Natten”, som allerede med stor succes har turneret rundt i Danmark.

Anders Rose.
Uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium
Har studeret ved bl.a. Carsten Dahl og Butch Lacy
Arbejdet som underviser, både på konservatoriet, MGK og musikskole:
Anders Rose er en alsidig pianist, som har fingrene i mange forskellige genrer. Han har i mange år spillet en del pop/rock musik sammen med en del forskellige kunstnere, dog har han et blødt punkt for jazzmusikkens mulighed for improvisation og spontanitet, både inden for den groovy del af genren og de mere luftige/nordiske toner. Anders dannede tidligere musikalsk makkerpar med Sinne Eeg i et orkester fortrinsvis med egne skæve arrangementer af jazz- og pop-standards, og i dag spiller han bl.a. med i orkestret Elektrojazz, som er aktuelle med deres debutalbum ”Cars”. Derudover er han kapelmester i DR Bigbandet og Muskelsvindfondens årlige cirkusteaterforestilling Cirkus Summarum.

Søren Frost
Oprindeligt fra Århus.
Er til daglig fast tilknyttet Danmarks Radios Big Band, og er udover dette engageret i mange forskellige sammenhænge, fx ”Just og Frost”. Søren er en af de trommeslagere, der kan det hele og ikke er bange for at prøve nye ting. Han har sin alsidige teknik i orden, han groover, han swinger, han har overblik og disponerer sit spil, så det til enhver tid passer til musikken og den konstellation, han spiller i.

 

Jens Jefsen
Hører til blandt eliten af danske jazzbassister. Har gennem mange år vundet anerkendelse for sit lyriske og lydhøre spil, som er bredt funderet i en personlig stil, der altid tager godt vare om musikken. Jefsen har i 70erne haft mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske jazzmusikere som f.eks. Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Roy Eldridge, Art Farmer, Clark Terry, Zoot Zims og Al Cohn, Thad Jones, Pepper Adams m. fl. – Har været bassist i adskillige trendsættende danske grupper. Fx Tears og Kamæleon i 70erne, Tøbrud i 80erne, Klüvers Big Band i perioden 1992 – 2004. Er i dag aktiv musiker med Povl Dissing/Benny Andersen, duo med Martin Schack, bassist med Helene Bak, samt med egen trio og kvartet. Jefsen arbejder desuden som teatermusiker og som free-lance kontemporær musiker i adskillige nye konstellationer.

Print Friendly, PDF & Email