Allan Mortensen & Jens Jefsen Trio

Print Friendly, PDF & Email

NY  CD  ” WITH YOU IN MIND “
OPTAGET  AUGUST  2016  SOUNDSCAPESTUDIOunionjack-vsm
RELEASE 12 MARTS 2017 – SALONEN, ØSTERBROGADE 222, 2100 KBH

BANDET:
Allan Mortensen vokal,
Anders Rose piano,
Jens Jefsen bas,
Søren Frost trommer.

GÆSTEMUSIKERE:
Veronica Mortensen vokal, Palle Mikkelborg trp-fluegelhorn,
Samuel Hejslet tenorsax.
Køb i Webshop

Lyt album’et på Spotify > |||||
Kopier linket over i dit Spotify’s søgefelt

Aktuel LIVE- besætning med 4 musikere:

Allan Mortensen – vokal
Jens Jefsen – bas
Anders Rose – piano
Søren Frost – trommer
Lejlighedsvis bliver Søren Frost afløst af Rasmus Lund 

 

Book Allan Mortensen og Jens Jefsen Trio:
Allan mail@allan-mortensen.com

Hent billeder i stor størrelse med et klik:


EN SOULSANGER I EN JAZZTRIO —
Læs anmeldelse af Montmartre koncerten 27 feb 2014 HER
Læs som PDF       Download sceneplan

Jens Jefsen og Allan Mortensen’s samarbejde går tilbage til året 1970, hvor de begge medvirkede i saxofonisten Holger Laumann’s gruppe ”Tears”. Cirka 42 år senere spurgte Jens, om Allan ville med på nogle koncerter med en jazztrio. Der blev straks svaret med et stort JA. Efter nogle år sammen i konceptet ”en soulsanger i en jazztrio” blev det tid for at gå i studiet og lave indspilninger.

Resultatet er CDen ‘With You In Mind’, som blev udgivet foråret 2017.
På CDen, hvis titel også er navnet på et frontcover-maleri af pianisten Carsten Dahl, medvirker Allans datter Veronica Mortensen som vokalist på flere sange. Trompetisten Palle Mikkelborg lægger smagfulde toner på en enkelt sang, og Samuel Hejslets veloplagte saxofon rå-swinger på to af sangene.

4 stjerner og mange fine ord fra Henrik Palle ved Politiken kan læses HER.

Allan Mortensen, som er opvokset i Århus, har været aktiv på den danske musik- og teaterscene i over 50 år. En af de mest markante danske soul-stemmer.
Var i overgangen fra 60erne til 70erne frontfigur i Holger Laumanns soulgruppe “Tears”, hvor også bassisten Jens Jefsen medvirkede. I 1971 flyttede Allan Mortensen til København og blev sanger i rockgruppen “Rainbow Band”, som senere skiftede navn til “Midnight Sun”. I 1972 fik han sit store folkelige gennembrud som Judas i rockoperaen “Jesus Christ Superstar”. Det førte til mange hovedroller i musicals, til soloplader, shows, TV og radio . Allan Mortensen synger med lige stor fornøjelse  både “Musikalske venner”, “Voldsom Volvo”, Händel’s “Messias”, “Swingtime igen”, R&B og soul…og jazz
Indenfor de senere år har man bl.a. kunnet høre ham med Ib Glindemanns Big Band, Peter Brems Big Band, Blues Brothers Souvenir-show, Ray Charles mindekoncert, Kresten Osgood, Allan Mortensen One-man-show, Lindenborg kro-show, på Ellens Cabaret og i Klub Klondyke…
I 2018 fik Allan et slags musical-come back i Heinrich Christensen’s nyopsætning af Erik Balling klassikeren “Midt Om Natten”, som med stor succes turnerede rundt i Danmark.

Anders Rose.
Uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium
Har studeret ved bl.a. Carsten Dahl og Butch Lacy
Arbejdet som underviser, både på konservatoriet, MGK og musikskole.
Anders Rose er en alsidig pianist, som har fingrene i mange forskellige genrer. Han har i mange år spillet en del pop/rock musik sammen med forskellige kunstnere, dog har han et blødt punkt for jazzmusikkens mulighed for improvisation og frie fortolkningsrammer, det være sig både inden for den groovy del af genren og de mere luftige/nordiske toner. Anders dannede tidligere musikalsk makkerpar med Sinne Eeg i et orkester med fortrinsvis egne skæve arrangementer af jazz- og pop-standards, og i dag spiller han bl.a. med i orkestret Elektrojazz, som er aktuelle med deres debutalbum ”Cars”. Derudover er han ved forskellige lejligheder kapelmester i DR Bigbandet og Muskelsvindfondens årlige cirkusteaterforestilling Cirkus Summarum.

Søren Frost
Oprindeligt fra Århus.
Er til daglig fast tilknyttet Danmarks Radios Big Band og er derudover engageret til mange sider, fx i “Just og Frost”. Søren er en af de trommeslagere, der kan det hele og ikke er bange for at prøve nye ting. Han har sin alsidige teknik i orden. Han groover, swinger, har overblik og kan disponere sit spil, så det til enhver tid passer til musikken og den konstellation han spiller i.

Rasmus Lund – Er lejlighedsvis en fuldgod afløser for Søren Frost i dette band.
Rasmus Lund er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2008 med en kandidat i trommeundervisning. Han har siden spillet med på mange produktioner og med mange artister i Danmark og udlandet bl.a. August Rosenbaum Trio, Dawda Jobarteh, Karen Mukupa, NanneEmelie Band, Niels HP, Alain Apaloo Trio, Api Pipo, DR Big Bandet, Tivoli’s Big Band, Malmø MondayNight Big Band, Skatteøen på Folketeatret 2009/2010, Frank Zappa Live Event samt Hellemann og Cederholms opsætning af Mozart, en teater koncert i Stavanger 2012. Medvirkede som afløser på Gasolin på Aveny T 2014 og spillede Skatteøen 2014 på Folketeateret. – Bassister (som undertegnede Jens Jefsen) har det godt med at spille med Rasmus Lund.

Jens Jefsen
Hører til blandt eliten af danske jazzbassister. Har gennem mange år vundet anerkendelse for sit lyriske og lydhøre spil, som er bredt funderet i en personlig stil, der altid tager godt vare om musikken. Jefsen har i 70erne haft mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske jazzmusikere som f.eks. Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Roy Eldridge, Art Farmer, Clark Terry, Zoot Zims og Al Cohn, Thad Jones, Pepper Adams m. fl. – Har været bassist i adskillige trendsættende danske grupper. Fx Tears og Kamæleon i 70erne, Tøbrud i 80erne, Istanbul Express, Klüvers Big Band. Er i dag aktiv musiker i duosamarbejder med Martin Schack, Magnus Hjorth, bassist med Helene Bak Band, samt med egen trio og kvartet. Lejlighedsvis afløser i Aarhus Jazz Orchestra. Jefsen arbejder desuden som teatermusiker og som kontemporær free-lance musiker i mange konstellationer med yngre musikere.

Her et Videoklip fra Musikhuzet Bornholm