Jens Jefsen Trio 2022

Print Friendly, PDF & Email

OBS !
Alex Riels medvirken til re-etablering af en 2021-version af trioen blev aflyst af helbredsmæssige årsager. Afløser blev Jonas Johansen, en rigtig dejlig trommeslager, som både Uffe Steen og jeg har tidligere erfaringer med. Alex blev glad for at høre, at Jonas træder ind..


Nuværende line up:
Uffe Steen – Jens Jefsen – Jonas Johansen
Læs længere nede på siden om trioen.
Klik på billedet for at hente i stor version.

Jens Jefsen Trio 2021 – Uffe Steen – Jens Jefsen – Jonas Johansen

Booking: Map Music Agency

Jens Jefsen.
Født 1946. Hører til blandt eliten af danske jazzbassister. Spiller med en lydhørhed, der altid nurser øjeblikkets musik. Akkompagnerede mange amerikanske solister i 1970erne. Spillede med Erik Grip, Anne Linnet og mange af vore hjemlige trendsættende solister. Bassist i grupperne Tears, Det Beskidte Dusin, Kamæleon, Tøbrud, Atilla Engin Group, Istanbul Express, Valdemar Rasmussen Trio, samt i Klüvers Big Band fra 1992 til 2004. Egen trio med Uffe Steen og Alex Riel som medspillere. Fra 1980 til 2017 fast bassist med Povl Dissing & Benny Andersen. Stadig i 2022 aktiv som freelance musiker. Var bassist på et hav af plader, heriblandt 10 albums i eget navn.

Uffe Steen.
Født 1954. En af vort lands absolutte top-guitarister. Kan med sit melodiske spil og sine improvisatoriske ekskursioner holde lytteren fangen i åndeløs spænding. Uffe Steen er alsidig og inspirerende. Alle hans toner har referencer til blues, og med denne approach er han i stand til at give jazzen et velplaceret spark bagi. Med årene har Steen spillet med mange internationale kunstnere, og han var i 1975 sammen med Jefsen med til at starte jazzfunk gruppen ‘Kamæleon’, som kom til at udvikle de to musikeres sammenspil til det sublime. Uffe Steen har udgivet 4 albums i eget navn og været medspiller på samtlige af Jefsen’s 10 albums.

Jonas Johansen.
Født 1962. Meget efterspurgt trommeslager med en universel lyd, som han har forfinet gennem 35 års optræden. Træder nu i stedet for Alex Riel i Jens Jefsen Trio. Jonas er dygtig, lyttende, nuanceret og har et touch, der løfter musikken. Han inkorporerer med legende lethed inspirationer fra latin, tyrkisk og spansk i jazzen. Spillede med DR Big Band fra 1990 til 1999, med NHØP’s trio fra 1996 til 2005, samt over årene med en masse nordiske og amerikanske jazzsolister, hvoraf her kort kan nævnes Eliane Elias, Marc Johnson, Steve Swallow, Egberto Gismonti, Tom Harrell, Jon Balke og Chris Minh Doky. Jonas Johansen har udgivet 14 albums i eget navn.