For Good And All

Print Friendly, PDF & Email


(Long Life Records LLR 0802) 2008unionjack-msm

Medvirkende:
Jens Jefsen: bas
Uffe Steen: guitar
Jukkis Uotila: trommer
Dave Wilczewski: saxofon

Optaget i Copenhagen Jazzhouse 14. april 2007, Jens Jefsens 61 årige fødselsdag
OBS! – Denne CD kan kun købes i Pladekisten
Ikke tilgængelig i iTunes og som streaming

Liner notes af Palle Mikkelborg:

At blive bedt om at kommentere – at sætte ord på – andres musiske ”kreationer” har altid været vanskeligt for mig, for naturligvis fortjener de at blive hørt og alene det…

Når jeg imidlertid reagerer positivt på Jens´ henvendelse, er det fordi jeg i årenes løb – og i forskellige sammenhænge – har haft individuelle og positive musiske samarbejder med alle de her implicerede…men naturligvis er det først og fremmest simpelthen fordi jeg har følt mig i godt, varmt og kreativt selskab med ”For Good and All” og et hold af utroligt fine musikere…så enkelt er det…

Så alt i alt… kære Jens: Dit band ” is very much alive and well and playing great…”
Tillykke med fødselsdags-CD´en og alt godt.

Palle Mikkelborg
Marts 2008.

Anmeldelse, Gaffa okt 2008:

Det er i jazzens verden som i poppens: Der er folk, der gør væsen af sig og folk, der ikke gør – uden at dét i øvrigt siger noget om de selvsamme folks kvaliteter som musikere. Jazzbassisten Jens Jefsen tilhører sidstnævnte kategori – han gør ikke væsen af sig. Og dog må man om hans kvaliteter som musiker sige ét: De er i orden! Det samme kan man sige om hans kvaliteter som komponist. Og – ikke overraskende – også om hans nye album, For Good And All. Dét album er bare så meget i orden. Albummet er indspillet live i Copenhagen Jazzhouse sidste år og åbenbarer en helt eventyrligt dejlig kvartet i moden alder. En kvartet, der med stort overskud og suverænt samspil bringer liv i moderne jazzkompositioner af kapelmesteren (5 numre), af Uffe Steen (1 nummer) og af Dave Wilczewski (1 nummer). Foruden de tre – bassisten, guitaristen og saxofonisten – indgår trommeslageren Jukkis Uotila i kvartetten. De fire formår på en særegen overskudsbetonet måde at sparke liv i et materiale, der nok er fedt, men som synes at vokse i og med håndteringen. For Good And All er et meget anbefalelsesværdigt udspil.

 Anmeldelse Jazznyt.blogspot.dk juli 2008
Det her er en sniger. Pladen giver sig ikke ud for noget bemærkelsesværdigt, ved de første gennemlytninger. Bevares, det er da hæderligt men ellers virker det ikke som om at der sker noget. Men jeg er åbenbart noget langsomt opfattende, for da jeg lytter pladen igennem for femte gang, begynder der at ske noget. Jeg lægger mærke til alle detaljerne og dem er der ikke så få af.
Guitaristen Uffe Steen er ikke uden grund højdepunktet på pladen. Han er stadigvæk blandt de allerbedste guitarister herhjemme, selv om der er kommet mange dygtige danske jazzguitarister til indenfor de senere år. Hans fundament skal findes i bluesmusikken, men han er ikke bleg for attrække på den brede musikalske erfaring han har indenfor jazz og afarterne. Det mangeårige samarbejde med Jens Jefsen fornægter sig selvfølgelig ikke. Jefsen har faktisk aldrig lavet en plade i eget navn uden Uffe Steen har været med.
Det er tredje gang at Jefsen laver en plade sammen med saxofonisten Dave Wilczewski, den første var Bejazzled fra 2002 og på Don’t quit fra 2006 kom den finske trommemaestro Jukkis Uotilla til. To numre fra den plade går igen på denne liveindspilning fra Copenhagen Jazzhouse, der blev optaget på Jefsens 61 års fødselsdag i april sidste år.
Jefsens kvartet spiller groovy jazz, hvor der ganske vist males med mange klangfarver, indtrykket af kvartetten er tight og sammenhængende og ikke specielt spraglet.
Bonusinfo:
Jens Jefsen har dannet et nyt band, som han kalder for New Group. Det består af Niels Lyhne Løkkegaard på sax, Jakob Karlzon på piano, Morten Lund på trommer og Claus Waidtløw på sax. De spillede på Fatter Eskil under årets jazzfestival i Århus. Mon ikke vi får mulighed for at høre mere til dem. (Niels Overgaard)

Hør “Light Energy”

 

Da vores saxofonist Dave Wilczewski året efter udgivelsen døde af en hjerne-tumor, vil jeg vise ham den ære at sætte hans komposition fra CDen på lyttelisten.
Hør her “Bombay Kebab”. VH Jens Jefsen


Køb CDen i Pladekisten