Jefsen / Hjorth band

Print Friendly, PDF & Email

I 2012 spillede jeg med den unge pianist Magnus Hjorth, og jeg besluttede, at ham vil jeg gerne spille med igen. I 2016 blev jeg kontaktet af Magnus angående det samme, og nu har vi indledt et samarbejde, der foreløbig har betydet, at vi spiller sammen, når der er jazzfestival. Imidlertid har vi, trods travle kalendere, planer om at spille mere sammen i både duo, trio og kvartet form. Der blev i 2016 dannet en kvartet, som præsenterer nogle af de mest velspillende musikere:                                                                        

Michael Bladt – saxofon
Magnus Hjorth – piano
Jens Jefsen – kontrabas
John Riddell – trommer

Herunder noget bandinfo:

Magnus Hjorth.
Er født og opvokset i Laholm på vestkysten af ​​Sverige. Hjorth begyndte sin professionelle karriere i 1999. Gik på Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh, dannede egen trio i 2006. I 2007 deltog Magnus i den store internationale jazz konkurrence Getxo Jazz med kvartetten People Are Machines, hvor han blev kåret til den bedste solist i konkurrencen ved både publikum og dommerne. Magnus er desuden en efterspurgt sidemand og har optrådt og indspillet med Chris Potter, DRs Radio Big Band, Marius Neset Golden Xplosion, Mads la Cour Im Beruf, Sidsel Storm Band, Malene Mortensen Band blandt andre.

Michael Bladt
‘Teknisk og charmerende’ var overskriften på en anmeldelse i Jazz-nyt af et Bladt-solo-album. Og det er lige hvad det er. I Århus er Michael Bladt en af den slags musikere, som andre musikere ser på med stor respekt. Det skyldes bl.a. pladsen i Klüvers Big Band (nu Aarhus Jazz Orchestra), hvor han ofte har demonstreret sine gode tekniske evner. Han er en saxofonist, der kan en masse. Til eksempel tenor-, alt-, sopran- og barytonsax, basklarinet, fløjte, alt-fløjte er de instrumenter han kommer omkring. Har i 2015 udgivet nyt soloalbum ”Next Step”. I gruppen med Jefsen og Hjorth vil Bladt høres mest som tenorsaxofonist.

John Riddell
Er en 21-årig trommeslager, som allerede har sat sine spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han har arbejdet med Aarhus Jazz Orchestra, Danmarks Radios Underholdningsorkester, Palle Mikkelborg, Mads Mathias, Julian Argüelles og mange flere. Til daglig studerer han på det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har specialiseret sig i big band musik og har opnået et kendetegnende og præcist trommespil. Han leder og dirigerer Jysk Talent Big Band, som er en talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Aarhus og omegn, og er samtidig aktiv som arrangør og kapelmester.

Jens Jefsen
Er en efterspurgt bassist med jazzen som det centrale. Jefsen, som har et let genkendeligt lyrisk spil, har i 70erne og 80erne spillet med rigtig mange amerikanske jazzkoryfæer. Nævnes blandt mange andre kan Dexter Gordon, Charlie Chavers, Ben Webster, Slide Hampton, Johnny Griffin, Dizzy Gillespie, Roy Eldridge, Harry Sweets Edison. Desuden har Jefsen gennem mere end 40 år spillet med mange toneangivende danske grupper og musikere. Har udgivet 9 solo-albums, senest ‘A Secret Sigh’ i 2016.