Hymner og Ukrudt

Print Friendly, PDF & Email

Publikum og arrangører er begejstrede.
Her er en respons fra ‘Under åben himmel grøn kirkefestival’ i Kirke Hyllinge, efter koncerten
1st septamber 2023 .

“Vi er yderst glade og tilfredse med Hymner og Ukrudt. Det var uforligneligt.
Et imponerende univers af drama, drømme og poesi at gå ind i.
Et fantastisk sammenspillet orkester, som udtrykte sig som et organisk hele.
Musikken blev formidlet og serveret med varme, charme, sjæl og humor.
Stor tak til Hymner og Ukrudt herfra.”

LÆS KONCERTBESKRIVELSE LÆNGERE NEDE PÅ SIDEN

DISSING / JEFSEN / GUNDE / LUND

EN HYLDEST TIL POVL DISSING OG BENNY ANDERSEN

Med:
Rasmus Dissing vokal / Henrik Gunde piano /
Jens Jefsen bas / Morten Lund trommer

Den 16. august 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere – nationalpoet, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen.
Og nu, for ikke længe siden, 18 juli 2022, også den fantastiske troubadur og sanger Povl Dissing.

Bennys digte, sange og samarbejdet med den højt elskede troubadur Povl Dissing satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl, og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier.

Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester som hylder Povl & Bennys univers, og de elskede sange og tekster. Orkesteret har adopteret en kendt pladetitel – ‘Hymner og Ukrudt’ – pladen fra 1984, som både hylder og nedgør mælkebøtter, tidsler og skvalderkål, og også behandler morgen, aften og nat, altsammen med finurlige tekster og smukke hymneagtige melodier.

I front Rasmus Dissing…ja, efternavnet taler vel nærmest for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, men har sideløbende udviklet sin helt egen personlige stil bla. i orkesteret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til at tage fat om Bennys repertoire, og han gør det med en selvfølgelighed og overbevisning, så det er den rene fryd !

Ved klaveret: Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med bla. Erik Grip. Gunde tilføjer netop den humor og skæve vinkel i Bennys sange, som passer så fortrinligt til melodierne.

Og altså den “originale” rytmegruppe: Jens Jefsen og Morten Lund. Jens har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing/Benny Andersen siden starten af 80 ́erne, og medvirker på tidløse albums som “Hymner & Ukrudt”, “Oven visse vande”, “Skynd dig langsomt” mfl. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000, og var fast medlem frem til Bennys død 2018. Sammen har de med tiden udviklet en helt unik akkompagnementsstil – nærmest som meddigtende rytmegruppe.

Den nye konstellation ‘Hymner og Ukrudt’ havde premiere foråret 2020.

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt forvent en kærlig musikalsk hilsen – en herlig aften med masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det…

Hent andre fotos af bandet HER og HER
Klik på billedet for at hente det ↓

MORTEN LUND – HENRIK GUNDE – RASMUS DISSING – JENS JEFSEN
Foto af Jørgen Nielsen – horisontfotos.dk

Booking:
Jangmarks Agentur
v/ Jørgen Jangmark
6015 9999
kontakt@jangmark.dk
https://jangmark.dk