Århus Jazzfestival 2014

Print Friendly, PDF & Email

Århus Jazzfestival 2014.
(fotos af Chris Nunan)

10462701_10204264096785114_8664113536437807414_n

Nu er jeg kommet ud på den anden side af Århus Jazzfestival.
Det har været en hyggelig festival, ikke for stor, ikke for lille.
Solen har i meget høj grad været en medspiller. Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst havde en hel uge med jazz og varmt vejr, regnfuldt har det ofte været.
Og jeg har haft den fornøjelse at spille med mange forskellige slags musikere.

Jeg startede med en sen nattejam på Cafe Hack, hvor jeg var vært, og hvor jeg fik hilst på et pænt udsnit af byens bassister, trommeslagere, pianister og sangere. – På Cockney Pub med Jesper Thilo, Jørn Okbo og Uffe Steen. Fin oplevelse og godt sammenspil. – På Cafe Hack med Hans Esbjerg, Ulrik Bisgaard og den ”hjemvendte” tenorsax Mads Ole Erhardsen. Ikke det store publikum, men en god aften med godt sammenspil. – I Musikhusets foyer med danske sange, Camilla Dayyani, Hans Esbjerg og Ulrik Bisgaard. – I Salonen med Morten Haugshøj og Kristoffer Lysgaard, den legesyge trommeslager, som det er sjovt at spille bold med. – HeadQuarters udendørs med solen i øjnene, med Jacob Danielsen, Daniel Sommer og Simon Eskildsen. – Klostertorv-scenen med Allan Mortensen, Magnus Hjort og Janus Templeton, højt solskin. – Jamvært på Cafe Hack til ud på natten med Hans Esbjerg og Ulrik Bisgaard.

Højst forskellige konstellationer. Det er mig en glæde at spille med alle de dygtige og energiske unge musikere, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at mit sammenspil med Magnus Hjort, Janus Templeton og Allan Mortensen var det, jeg havde set mest frem til i år. Mine forventninger blev 100 % indfriet og det blev en dejlig koncert med gamle pop-klassikere omsat til soul-croon og et jazzet trio-akkompagnement.

Så har jeg hørt nogle gode koncerter. – AJO og Viktoria Tolstoj, samt det svenske tromme-unikum Rasmus Kielberg bør fremhæves, men andre og mere tilfældige oplevelser på min vej på cykel gennem byen gav mig også oplevelser, som jeg vil huske. – Fx Fairbar med Karmen Rõivassepp, Kristoffer Gori, Anders Ammitzbøll og Kristoffer Lysgaard. -Eller Gemmestedet med Christian Vuust, Thomas Sejthen og Anders Vestergaard (som jeg kunne tænke mig engang at spille med). – Ridehuset med Live Foyn, Nikolaj Hess, Thomas Morgan og Daniel Sommer. Jeg skulle lede længe efter et ét slag, men det var nok netop deri, det kunstneriske udtryk lå. – Randers Big Band, ligeledes i Ridehuset og med førnævnte Karmen som sanger, var af høj standard. – Ugens oplevelser blev rundet af sønd den 20. ved en fornem koncert i Kunsthal Århus med ‘Blues Modernism’, ledet af trommeslageren og arrangøren Snorre Kirk, og med Magnus Hjorth, Lasse Mørch, Oilly Wallace, Jan Harbeck og Tobias Wiklund. Konceptuel musik inspireret af Ellington og Mingus.

Jeg er ikke den type, der planlægger at spille tredive koncerter på en jazzfestival, så havde jeg jo heller ikke nået at høre noget. Men efter en god uge, afsluttende lørdag med prøve, koncert og sen nattejam, er mine fingre ”done”, og jeg har denne fine og sunde tilfredse fornemmelse i kroppen.
MVH Jens Jefsen

10551069_10204264088464906_6664175939947188747_n

 (Allan Mortensen)

10492602_10204264086784864_5640809333809574924_n

(Klostertorv)