Jens Jefsen Quartet15

Print Friendly, PDF & Email

Jens Jefsen Quartet15
Jens Jefsen, Makiko Hirabayashi, Espen Laub von Lillienskjold og Jakob Sørensen,
henholdsvis piano, trommer og trompet.
– Stilen er melodisk jazz af den nyere slags i kompositioner af undertegnede, samt nogle jazz-standards

Band-i SH-sm

Jakob Sørensen.
En eftermiddag var jeg til dagligstuekoncert i Carl Blochs Gade med nogle unge konservatoriestuderende fra DJM i Århus og fik en overraskelse. Det var denne unge trompetist, som med sit overskudsagtige og modne spil viste, at han var klar til at lege og fuldt på vej ind i branchen med stormskridt. Han har allerede udgivet egen CD med egne kompositioner og er blevet rost af anmelderne med ord som – afklaret, gennemarbejdet, anstrengelsesløst, drømmende og lyrisk-. Denne trompetist kommer vi til at høre meget mere til.

Makiko Hirabayashi
I sommeren 2014 opdagede jeg under Jazzdanmarks Summer Session på Vallekilde Højskole en interessant pianist.
Makiko Hirabayashi er født i Tokyo 1966. Spillede klaver som 4-årig, violin som 9-årig. Derefter via mange uddannelses-mellemled, bl.a. i Boston, landede hun i 2001 i Danmark og har nu bopæl i hovedstaden. Makiko har de senere år skabt sig et navn som jazzpianist med speciel flair for delikat flydende og legende transparent musik. Som trio-leder med Marilyn Mazur og Klavs Hovman som medspillere har hun udgivet tre albums for pladeselskabet ENJA. Et citat fra Jazznyt’s Niels Overgaard: ”Der er noget forfinet og krystallinsk tilstede i musikken. Det kunne godt være blevet til noget kedelig og ordinært musik, men det sker overhovedet ikke”. Hirabayashi’s klaverspil løfter sig i stedet milevidt over kedsomhedens suppe”.
Desuden kender Makiko alle de gængse ”koder” i jazz-sammenspillet.

Espen Laub von Lillienskjold
Født i Hjørring i 1982.
Uddannet diplommusiker fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus (2000-2005). Solistklasse (2006-2008).
Begyndte i 2002 et samarbejde med Klüvers Big Band, som førte til fastansættelse i 2004.
I 2007 var han tre måneder i New York for at få undervisning af trommeslageren Gerald Cleaver og bassisten Ben Street.
Medlem af Matthew Herbert Big Band (England) i 2008 og indspillede samme år et album i det legendariske Abbey Road Studios i London med bandet.
Espen kan høres på flg. CD-indspilninger: Espen Laub Illumination Quintet, Khrat, Phil Parnell3, Klüvers Big Band, Matthew Herbert Big Band, Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band, Willy Egmose Trio, JKA And The Band, Burich/l’Etienne NO Ensemble, Lillian Boutté Music Friends.
Undertegnede spillede i mange år sammen med Espen i Klüvers Big Band. Jeg husker Espen som en positiv medspiller, altid åben for at lære mere af sine medmusikere. Denne egenskab har været medvirkende til at bane vejen for ham, og han er i dag en efterspurgt trommeslager i hele Skandinavien.

Jeg glæder mig til mødet med disse dejlige musikere
VH Jens Jefsen