Music Between Jobs

Mit næste CD projekt 2019 / 20. 

Arbejdstitel: ‘MUSIC BETWEEN JOBS’

Når jeg ikke er til prøve eller ude at spille, arbejder jeg bl.a. på mit næste album, som har ovennævnte arbejdstitel. Her behandler jeg både eget materiale, gamle velkendte popsange og evergreens som jazz. Bl.a. nogle gamle elskede travere fra min ungdom. – Jeg har haft god tid, synes at pauser er dejlige. Det er nemlig i pausen og i små ferier, at nye ideer til, hvordan man tackler et bestemt nummer, dukker op. Er der noget, der driller, lukker jeg for computeren og venter til næste ledige stund med at gå videre. Der er ikke noget studie-ur, der tikker, derfor er denne arbejdsmetode god for mig. Nye indspilningsteknikker har jeg også fundet. Det er stadig min kontrabas, der er i centrum, og som noget nyt har jeg lavet samplinger af både min Pöllman og min Rubner kontrabas. Jeg bruger samplingerne ved at aktivere dem på et keyboard, og det er en fantastisk arbejdsproces. Da jeg er en elendig pianist, har jeg fundet en alternativ måde at redegøre for harmonierne på, jeg elsker nemlig harmonier. Jeg laver nogle rytmiske teksturer, der tydeligt fortæller hvad der sker. Alle melodiske linier og grundbasser er dog indspillet helt rigtigt, ligesom i gamle dage. Jeg har også inviteret andre musikere ind for at kunne give projektet den charme, som en hel times kontrabas næppe ville kunne byde på alene. Jeg er i samarbejde med guitaristen Uffe Steen, trommeslageren Morten Lund og den i New York bosiddende saxofonist Stephan Kammerer, som tilmed er min grannevø, om at levere spor til mit projekt.
Så det ender nok med, at jeg foreløbig ikke skal se nogen i mit studie, eftersom de netop nævnte musikere vil sende mig filer til mine tracks.

Jeg glæder mig til en dag at få det ud.
I hvilken form ja?
Tiden vil vise om det kun er streaming, eller der stadig er brug for fysiske eksemplarer

VH Jens Jefsen

Print Friendly, PDF & Email