Music Between Jobs

Mit næste CD projekt 2019 / 20. 

Arbejdstitel: ‘MUSIC BETWEEN JOBS’

Når jeg ikke er ude at spille, arbejder jeg bl.a. på mit næste album, som har ovennævnte arbejdstitel. Her jazzificerer jeg eget materiale og gamle velkendte popsange og evergreens. Jeg gi’r mig god tid, synes at pauser er dejlige. Det er i pausen og de små ferier, at nye ideer bliver til. Er der noget, der driller, lukker jeg computeren og venter til næste ledige stund med at gå videre. Det er en god arbejdsmetode.

Nye indspilningsteknikker har jeg også fundet. Jeg indspiller hovedparten selv og det er stadig min kontrabas, der er i centrum, men som noget nyt har jeg lavet samplinger af både min Pöllman og min Rubner-bas. Jeg bruger samplingerne til at lave rytmiske harmoniteksturer med. Jeg er en elendig pianist, derfor må jeg redegøre for harmonierne på min egen måde. Melodiske linjer, improvisationer og grundbasser bliver stadig indspillet helt rigtigt som i ‘gamle dage’. Desuden medvirker mit stueklaver med indfadede akkord-efterklange. Det lyder ret fedt og specielt, lidt som en blød harmonika.

Jeg har desuden inviteret andre musikere ind for at kunne give projektet den portion charme, som en hel times bas på bas næppe ville kunne byde på alene. Jeg er i samarbejde med guitaristen Uffe Steen, violinisten Lasse Høj Jacobsen, trommeslageren Morten Lund og den i New York bosiddende saxofonist Stephan Kammerer (min gran-nevø) om at levere spor til mit projekt. Og min søn Oskar har også lige lavet lidt kor.

Jeg har ikke glemt joken: ‘Hvornår snakker folk? – Når der er bassolo.’
Om ægteskabspsykologen, der hyrede en bassist til at komme i konsultationen og spille solo. Med det resultat, at ægteparret, der var gået i stå og var til rådgivning, begyndte at snakke til hinanden efter 20 års tavshed.
Husk det, bassister!

Jeg glæder mig til en dag at få det ud.
I hvilken form ja? Er der nogen der har en CD-spiller i dag?
Men vinyl? Det stoppede vi jo med i slutningen af 80erne, og nu er vinyl kommet tilbage.
Vi får se, hvad det bliver. – I hvert fald streaming, så kommer de unge mennesker nok med på en lytter
VH Jens Jefsen

Print Friendly, PDF & Email